Oktatóink

Dr. Surányi Lajosné a BGF előtt egyik tanítványával

Dr. Surányi Lajosné Emőke

A Budapesti gazdasági Főiskola docense már több mint 30 éve. Pályafutása alatt évekig volt az angol nyelvi csoport vezetője, tanított vendég előadóként Angliában, az Egyesült Államokban és Kanadában is.

Nevéhez fűződik a BGF egyik legsikeresebb* alternatív tantárgya, a Face to Face Selling Skills (1-4. szint). Büszke tanítványaira, akiket sikeresen készített fel külföldi állásinterjúkra – Új-Zélandtól kezdve Anglián át az Egyesült Államokig.

Lányával, Emőkével közösen hívták életre a Repülni akarok! tanfolyamot, amely ma már több száz sikeres tanítványt számlál.

* A hallgatók körében végzett éves felmérések alapján

Surányi Emőke publikációi:

Akadémia Kiadó: 2001 Cultural Relations

College course-books:

  • 2005 An Essential Guide to the Special Examination in Tourism and Catering
  • 2000 A NEW Guide to the Intermediate and Advanced Examination for Tourism and Catering
  • 1993 English Hotel and Travel Correspondence
  • 1991 English for the Tourism and Hotel Industry

Hartyáni Emőke

Emőke repülési tapasztalata több mint egy évtizedre tekint vissza. Dolgozott a Lufthansa Cargonál, a Malévnál, valamint a Gulf Airnél. Összesen 9 évig dolgozott külföldön, 5 országban, ebből 7 évet az Arab-öbölben.

Stewardessként szerzett tapasztalatait remekül hasznosította és építette tovább karrierjét más területeken. A Gulf Air után a Sheraton Bahrain értékesítési vezetőjeként dolgozott, jelenleg pedig saját, állatok légi szállításával foglalkozó vállalkozását vezeti.

A Repülni akarok! tanfolyamot 2009-ben álmodta meg azzal a céllal, hogy tapasztalatait átadva minél több fiatalnak segítsen bejutni a kívánt légitársasághoz.

Emőke a repülés szeretetéről bővebben ebben a videóban mesél.

Sarudi Réka

Réka angoltanári állását feladva döntött úgy, hogy megvalósítja gyerekkori álmát és bejárja a világot. Először egy fapados légitársaság fedélzetén kóstolt bele a repülésbe, később pedig az Emirates járatain folytatta stewardess karrierjét. Jelenleg egy nagyvállalat multinacionális környezetében kamatoztatja a repülés során megszerzett tapasztalatait.

A Repülni akarok! csapatához azért csatlakozott, mert a repülés a mai napig kiemelt helyet foglal el a szívében.

Alex MacIntosh

Alex kanadai, képzett angol tanár és beszédtechnika tréner. A Budapest Toastmasters elnökeként mestere a retorikai beszédeknek és sorra nyeri a versenyeket.

Alex nagyon szívesen tanít angolt minden lelkes érdeklődőnek, bármilyen szinten – a kezdőtől a rutinos beszélőkig. Évekig dolgozott Koreában és 2018 óta él Magyarországon.

A Repülni akarok! tanítványai kivételesen szerencsések, mert Alex segítségével határozott versenyelőnyhöz juthatnak, hiszen az interjúk minden helyszínen egyre inkább nemzetközivé válnak.

Fodor-Kassai Mónika

Mónika sok évvel ezelőtt együtt kezdett repülni a Malévnál Hartyáni Emőkével. Légiutaskísérő karrierje után a szépségiparban helyezkedett el. 13 évig egy luxuskozmetikai márkákat forgalmazó cégnél dolgozott sales, marketing, PR és brandmanageri pozíciókban, miközben megtanult profi szinten sminkelni és elsajátította a kozmetikusi szakmát. Számos szakmai cikket publikált népszerű női magazinokban (Kismama magazin, Burda Frizura, FittInfo, Nők Lapja Egészség, Életforma.hu, Ötvenentúl.hu) és két éven át az ELLE Magazin szépségrovat-szerkesztőjeként dolgozott. Jelenleg független újságíróként teljesít felkéréseket.

Praktikus tanácsait és naprakész trend tippjeit a RÚZS ÉS MÁS a Facebook oldalon találod.

Vissza a főoldalra